Οι Λεκάνες με το κρυστάλλινο νερό

Η δύναμη της φύσης, πάγος και βράχια σε μια πανίσχυρη, αλλά παραδόξως αρμονική μάχη στο πέρασμα των ετών!

Μια υπέροχη επιλογή πρωινής εκδρομής με περιήγηση στη φύση και τελικό προορισμό που προσφέρει μεγάλη αποζημείωση στον επισκέπτη για την προσπάθεια πρόσέγγισή του.

Ίσως το εντυπωσιακότερο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής μας, οι περίφημες Λεκάνες της Μαριολάτας, που ξεκίνησαν να δημιουργούνται χιλιάδες χρόνια πριν και στην εποχή μας είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών περιηγητών!

Περίτεχνα βαθουλώματα σε βράχους που έχουν δημιουργηθεί από το λιώσιμο των πάγων και του χιονιού με την πάροδο των αιώνων, φιλοξενούν καθαρά, παγωμένα νερά και προκαλούν υπέροχες αισθήσεις στον επισκέπτη με την απλότητα της δημιουργίας τους και ταυτόχρονα τις ισχυρές δυνάμεις των στοιχείων της φύσης που συντέλεσαν σ' αυτές τις φυσικές μικρογραφίες μιας γεμάτης κρυστάλλινο νερό πισίνας.

Η προσέγγιση στην περιοχή απαιτεί αρκετό περπάτημα, για περίπου δύο χιλιόμετρα, αλλά ο τελικός προορισμός αποζημειώνει και με το παραπάνω τον επισκέπτη. Το ίδιο ισχύει και με το ταξίδι, την πορεία μέσα στη φύση, παράλληλα με το ποτάμι.

Στο κέντρο του χωριού στρίβουμε αριστερά σε όποιοδήποτε στενό και συνεχίζουμε την πορεία μας, μέχρι ότου να συναντήσουμε το γραφικό γεφυράκι του χωριού. Εκεί αφήνουμε το όχημά μας, προσέχοντας να μην εμποδίζει την διέλευση και κατεβαίνουμε στην όχθη του ποταμού. Ακολουθώντας την ανάποδη πορεία του ποταμού, με προορισμό δηλαδή τις πηγές του, ανηφορικά και σε περίπου 2,5 χιλιόμετρα φτάνουμε στις Λεκάνες.

Να θεωρηθεί δεδομένο πως μια τέτοια εξόρμηση πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει την φωτογραφική σας μηχανή!